Luminița Dinu: ”Fetele mă văd ca pe o fire dură, dar nu sunt chiar așa!”

Luminița Dinu: ”Fetele mă văd ca pe o fire dură, dar nu sunt chiar așa!”
  • in

Antrenorul secund al echipei HCM Râmnicu Vâlcea, Luminița Dinu își propune ca, pe viitor, elevele sale să îi calce pe urme și să aibă performanțe cât mai mari. HCM a intrat în lupta pentru cupele europene, după cele șase victorii din șapte meciuri disputate în acest an, iar fostul portar de legendă speră ca echipa să să țină același ritm.  ” Trecerea de la sportiv la antrenor este foarte grea, înainte depindeam doar de mine, acum depind de întregul colectiv. La HCM am venit în decembrie și am găsit o familie și niște fete minunate, acesta este adevărul, îmi doresc să trăiască și ele pe teren ce am trăit eu. Pentru mine, toate sunt egale și au aceeași valoare, s-a schimbat atitudinea și spiritul de echipă a adus rezultate, iar publicul a revenit la sală. Felicit aceste fete minunate, au  înțeles că la Vâlcea se dorește din nou performanță, au adus victoriile, eu îmi doresc să continui cu aceste fete și cu acești trei portari care vor călca pe urmele mele și vreau să le împărtășesc din experiența mea”  a declarat Luminița Dinu la televiziunea VTV.

Declarat cel mai bun portar al tuturor timpurilor după sondajul IHF, Luminița Dinu este convinsă că o parte din jucătoarele HCM-ului vor fi la finalul acestui an în topul celor mai valoroase sportive ale județului. ”Eu colaborez pe bancă cu experimentatul profesor Gheorghe Sbora, cu toții îl respectăm. Datorită respectului am reușit să închegăm o familie și să obținem aceste rezultate. Fetele mă văd ca o fire mai dură, dar nu sunt chiar așa, am un suflet mare, eu le transmit să se pregătească cu aceeași seriozitate și înainte de fiecare meci le spun că mie nu îmi place să pierd, ca de altfel și lor! Am spus din iarnă că la finalul acestui an, eu vreau să văd cât mai multe jucătoare în primii sportivi ai județului și cu siguranță vor fi”.

Pe 23 martie, în etapa 22 din Liga Națională, HCM Rm.Vâlcea va juca în Sala Sporturilor Traian cu CSM București, iar Luminița Dinu speră într-un joc echilibrat, chiar dacă adversara este deținătoarea Ligii Campionilor. ”Pe 23 martie jucăm acasă cu CSM București, dorim să etalăm un joc de calitate și să demonstrăm că nu întâmplător am reușit șase victorii în acest an. Vrem să jucăm de la egal la egal cu CSM și la final să fim mulțumite de ce a făcut pe teren, indiferent de rezultatul final. Mai sunt șase etape, în  care ne dorim să câștigăm, rog publicul să fie alături de noi, îl așteptăm în număr cât mai mare în Sala Traian”.

Luminița Dinu a câștigat ca trei ori Liga Campionilor, de două ori cu Krim Ljubljana şi o dată cu Kometal Skopje.

Attachment